توضیحات
ادویه ها به عنوان نقطه عطف یک غذا از مهم ترین مواد تشکیل دهنده غذا به حساب می آیند و در تهیه هر نوع غذایی حداقل یک یا دو ادویه برای مزه دار کردن آن به کار می رود که این ادویه ها علاوه بر طعم دار کردن غذا خاصیت درمانی نیز دارند. ادویه خورشتی ترکیبی از ادویه ها بوده و استفاده از آن در انواع خورشت های ایرانی به جز خورشت قرمه سبزی مرسوم است همچنین از آن برای پخت انواع خوراک ها، گوشت، مرغ، ماهی و انواع کوکو استفاده می کنند. ترکیبات این نوع ادویه با ادویه مرغ و قرمه سبزی متفاوت است و شامل اقلام فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل، زیره سیاه و سبز، هل سبز، دارچین، گشنیز و .. است و با نام ادویه ۲۴ قلم شناخته می شود که از معروف ترین ادویه های جنوب ایران به حساب می آید. این ترکیبات برای برخی نواحی به کل متفاوت بوده به عنوان مثال ادویه خورشتی اهواز حداقل از ۲۰ قلم ماده کاملا متفاوت تهیه می شود به طور کل این نوع ادویه ترکیب ثابتی در ساختار ندارد و در صورتی که زردچوبه و هل و دارچین آن به مقدار کمتر موجود باشد و سبزی های معطر مثل شنبلیله، گشنیز و جعفری به آن اضافه شود می تواند برای قرمه سبزی نیز مورد استفاده قرار گیرد از طرفی میزان استفاده از هر کدوم این ترکیبات در ادویه خورشتی بسیار حساس است زیرا تغییر میزان هر یک می تواند باعث تغییر طعم و جلوگیری از خواص و ویژگی های مفید آن شود. ادویه خورشتی به دلیل وجود زیره، زنجبیل و دارچین دارای طبعی گرم است و می تواند باعث درمان سرد بودن معده شود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.